2011. október 10., hétfő

Konnektivizmus

3 tanfolyam, amit meg lehet valósítani konnektivista módszerrel:

  • Lakberendező képzés: Fényképek és videók segítségével el lehet sajátítani a képzés tudásanyagát, nem szükséges a személyes jelenlét.
  • KRESZ-vizsgára felkészítő tanfolyam: A KRESZ-vizsga manapság már számítógépen történik, erre létrehozott program segítségével. Ezért magának a tanfolyamnak is lehet ilyen módon zajlania, ezen túlmenően a tanuló az interneten is találhat különböző hasznos képeket, videókat különböző szituációkról, és akár a barátaival, csoporttársaival is meg tudja beszélni azokat a részeket, amik esetleg nem teljesen világosak számára.
  • Baba-mama tanfolyam: Várandósságra, anyaságra, gyermeknevelésre felkészítő tanfolyam, melyet az anyukák, illetve a leendő anyukák otthon is probléma nélkül el tudnak végezni. Interneten elérhetőek előadások, videók, olvasmányok a témában, illetve e-mailen, skype-on keresztül folyamatosan tarthatják a kapcsolatot várandós csoporttársaikkal, akikkel folyamatosan megoszthatják saját tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket, segíthetik, támogathatják egymást.


3 tanfolyam, amit nem lehet megvalósítani konnektivista módszerrel:

  • Szabás-varrás tanfolyam: Ehhez kapcsolódóan elég sokféle folyamat, praktika van, amit véleményem szerint csak akkor lehet tökéletesen elsajátítani, ha az ember gyakorol, és a hibái rögtön kiderülnek, és kijavításra kerülnek. Ehhez pedig jelenléti oktatás szükséges.
  • Kőműves képzés: Nehéz munkafolyamatokból áll, sokszor speciális munkaeszközöket, anyagokat igényel, és a teljes elsajátításhoz elengedhetetlen a személyes jelenlét és az elmélet mellett a gyakorlatban való kipróbálás, megvalósítás is.
  • Elsősegély tanfolyam: Mindenképpen szükséges, hogy a tanár ott legyen a tanuló mellett, és megmutassa, elmagyarázza és gyakoroltassa a tanulóval az egyes feladatokat. Ez elengedhetetlen, hiszen ember-életek múlhatnak rajta. A csoporttársakon pedig gyakorolni lehet például a különböző fogásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése